Goede webcontent schrijven

Tekstschrijver Best Interactive Acts Wilma Vervoort Content schrijven is een vak

Content schrijf je voor de bezoeker en niet voor jezelf. Hoe mooi je het verhaal ook kunt vertellen, als je bezoeker het niet snapt mis je de boot.

Wanneer ik met opdrachtgevers hierover praat kijken ze me altijd glazig aan. Ze vinden het overduidelijk een open deur. Maar in de praktijk gaan veel schrijvers van content aan die deur voorbij. Het zijn vooral de mensen die voor hun eigen website schrijven die de mist in gaan. Dat komt omdat zij als geen ander weten hoe het allemaal werkt met hun producten en diensten die ze leveren. In hun enthousiasme vergeten ze dat dat voor de gemiddelde bezoeker niet het geval is.

Content schrijven waar bezoekers wat aan hebben

De bezoeker is op jouw site terechtgekomen omdat hij informatie zoekt. Ga nu eens op de stoel van de bezoeker zitten en probeer te bedenken WAT die persoon wil weten. En schrijf dat zo duidelijk mogelijk op. Op een aantrekkelijke, toegankelijke manier.

Maak meteen duidelijk wat je aanbiedt en waarom. Probeer er niet meer van te maken dan het is.  Jij hebt iets specifieks te bieden en daarmee kun je mensen of organisaties verder helpen. Als ze iets anders nodig blijken te hebben: niks aan te doen.

Bezoekers imponeren met je vakkennis is prima, natuurlijk kun je stellen dat je een expert bent in het een of ander. Maar overdrijf niet en ga vooral niet met allerlei vaktermen strooien om interessant te lijken. Ik krijg er zelf altijd de kriebels van als mensen niet gewoon kunnen vertellen wat ze doen en wat ze daarmee voor je kunnen betekenen. Persoonlijk word ik daar altijd lichtelijk achterdochtig van.

Deel kennis en ervaringen en wees niet zuinig met het verstrekken van informatie en feiten. Daarmee toon je aan dat je weet waar je het over hebt. Streef ernaar om als een autoriteit gezien te worden op jouw vakgebied. Leg uit waarom je gekwalificeerd bent. En laat je klanten aan het woord. Waarom zijn ze tevreden?

Contact leggen met je bezoekers

Tegelijkertijd is het natuurlijk wel de bedoeling dat de bezoekers met jou contact opnemen. Dus geef ze op elke pagina de mogelijkheid om dat te doen. Dus niet een button met KLIK HIER maar (bijvoorbeeld) KOOP NU! Als je een link gebruikt, maak het dan specifiek. Dus niet: MEER WETEN? maar: MEER WETEN OVER ZOEKWOORDEN?

En dan het contactformulier. Je zou ze het liefst de hemd van het lijf vragen maar ja, zou jij als bezoeker daar zelf zin in hebben? Houd die formulieren simpel. Naam, telefoonnummer, email, als dat verplichte velden zijn: prima. En een vrij veld waarin ze kunnen aangeven waar ze naar op zoek zijn. Meer hoeft het in eerste instantie niet te zijn.

Wij schrijven teksten voor websites en blogs op basis van zoekwoorden die bij jouw doelgroep populair zijn.  Lees meer over content writing.

 

 

Content schrijven

Geef een reactie