Hoe voeg je zoekwoorden toe op LinkedIn?

Tekstschrijver Best Interactive Acts Wilma Vervoort

Posten op LinkedIn

Een bericht kun je plaatsen op jouw eigen Home page of op een Company page die je hebt aangemaakt of waar je voor gemachtigd bent. Zorg ervoor dat je bericht niet te lang is en dat je afbeelding het goede formaat heeft. Wil je een link plaatsen, maak die link dan zo kort mogelijk.

Verreweg de meesten posten berichten met daarin een link naar een post van iemand anders, probeer daar zuinig mee om te gaan. Schrijf liever iets in je eigen woorden, iets unieks. Daarmee onderscheid je je van de rest! Heb je geen zin om zelf te schrijven? Misschien is het een idee om er een professional voor in te huren.

Posten op de company page

Maximale lengte

De maximale lengte van het bericht is niet precies in tekens uit te drukken, ik houd altijd zo’n 230 tekens aan (bijna drie regels). Als ik twijfel post ik het bericht gewoon, check ik of het bericht te lang of te kort is en vervolgens delete ik de post weer. Dat laatste moet je dan niet vergeten natuurlijk.

Afbeeldingen

De afbeeldingen die ik plaats zijn altijd 1200 x 628 pixels. En let op met het gebruiken van afbeeldingen van iemand anders. Het was laatst nog bij Radar op tv … je kan een flinke boete krijgen wanneer je zonder toestemming spullen van iemand anders gebruikt. Natuurlijk kun je denken: wie ziet dat nou? Misschien kom je er mee weg, maar voorkomen is beter dan genezen. Dus: maak zelf je foto en teken iets, zolang het maar van JOU is.

Link delen

Wanneer ik een link wil delen (naar mijn blog op mijn eigen website bijvoorbeeld) haal ik die link altijd eerst door bitly.com om hem korter te maken:

bitly.com link

bitly.com link inplakken

Kopieer de link die je wilt gebruiken en plak hem in de Bitly-balk, klik op shorten (meestal hoeft dat niet eens)

bitly.com shortlink

bitly.com gegenereerde shortlink

De verkorte link verschijnt in de balk. Klik nu op copy en plak hem in je LinkedIn-bericht. Je kunt in het afbeeldingsveld zien waar je link naar verwijst. Mogelijk zie je een afbeelding of een video, mijn links gaan vrijwel altijd naar blogs of vlogs dus er wordt altijd beeldmateriaal getoond.

Je kunt nu twee dingen doen: het zo laten OF in het kruisje klikken rechtsboven het afbeeldingsveld

LinkedIn afbeeldingsveld

LinkedIn afbeeldingsveld

 

Wanneer je op het kruisje klikt, verwijder je de afbeelding. Maar … LinkedIn onthoudt wèl de link op zich! En dat is handig. Je kunt nu namelijk een zelfgekozen afbeelding plaatsen waar je de juiste zoekwoorden aan kunt toevoegen (zodat mensen die daarnaar op zoek zijn je kunnen vinden).Klik op het fototoestel-icoon linksboven en upload de afbeelding die je hier wilt plaatsen.

Zoekwoorden toevoegen aan LinkedIn post

Klik nu op Add description en je krijgt het volgende invulscherm te zien. Hierin kun je kwijt wat je maar kwijt wilt over de link die je wilt delen. De juiste zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden.

LinkedIn Add Description leeg

LinkedIn Add Description

LinkedIn Add Description

LinkedIn Add Description leeg

LinkedIn Add Description gevuld

LinkedIn Add Description gevuld

Klik op Save om je input op te slaan. De input wordt niet getoond, maar zit “onder water” en is een zoekwoord geworden waar Google of een andere zoekmachine op kan aanslaan.

Klik op Post. Je zult zien dat de afbeelding “clickable” is en nog steeds leidt naar de link die je hebt ingegeven. Mind you: dit werkt alleen bij berichten op een company page.

Posten op de home page

Maximale lengte

De maximale lengte van het bericht is niet precies in tekens uit te drukken, ik houd altijd zo’n 230 tekens aan (bijna drie regels). Als ik twijfel post ik het bericht gewoon, check ik of het bericht te lang of te kort is en vervolgens delete ik de post weer gewoon.

Afbeeldingen

De afbeeldingen die ik plaats zijn 520 x 270-320 pixels.

Link delen

Als ik een link wil plaatsen haal ik hem altijd door Bitly (zie boven).

Zoekwoorden toevoegen aan LinkedIn post

Ook in een post op de home page kun je, zodra je een afbeelding hebt geplaatst, zoekwoorden toevoegen via Add description (zie boven).

Wanneer je in de tekst van je bericht een link opneemt zal deze nadat je op Post hebt geklikt, blauw kleuren. Zodra lezers daarop klikken volgen ze de desbetreffende link. Je kunt echter niet de afbeelding op zich “clickable” maken, zoals op de bedrijvenpagina.

Die drie puntjes in de rechterbovenhoek …

Wanneer je daarop klikt zie je een aantal opties, de meesten spreken voor zich. De bovenste kan handig zijn: Copy Link To Post. Je kopieert dan de link van dit specifieke bericht en kunt die link ergens anders gaan gebruiken, bijvoorbeeld in een blog. Haal ‘m dan wel eerst even door Bitly.

 

Content schrijvenLinkedInScoren in GoogleTips en Tricks

company pagehome pagelinkedinpostensocial mediaZoekwoorden

Geef een reactie