Hoe pimp je je LinkedIn-posts?

Tekstschrijver Best Interactive Acts Wilma Vervoort

Hoe pimp je je LinkedIn-posts? Hoe meer zoekwoorden je erin zet, hoe beter. Maar dan wel op een logische, natuurlijke manier. Google wordt steeds kritischer op dat vlak.

LinkedIn Company Page

In LinkedIn kun je op de company page de titel van je Post aanpassen. Je ziet dan een aantal icoontjes staan die je kunt gebruiken om je Post te pimpen. Zoals het camera-icoontje en Edit article title. Zie de afbeelding hieronder.

Tekstschrijver-Best-Wilma-Vervoort-Correspondent-Eindhovens-Dagblad-LinkedIn Blog 1

Wanneer je op het camera-icoontje klikt, kan je een afbeelding selecteren. Bijvoorbeeld omdat je die beter vindt passen bij de link of omdat de link op zich geen afbeelding heeft. Daarna ziet het er zo uit:

Tekstschrijver-Best-Wilma-Vervoort-Correspondent-Eindhovens-Dagblad-LinkedIn Blog 2

Wanneer je vervolgens op Edit Article title klikt kun je een omschrijving invoeren van maximaal 140 tekens. Wanneer je de Post daarna bewaart door op Post te klikken ziet het er zo uit. De Article Title die je zojuist hebt ingevoerd staat nu onder je afbeelding.

Tekstschrijver-Best-Wilma-Vervoort-Correspondent-Eindhovens-Dagblad-LinkedIn Blog 3

Misschien heb je allerlei vragen over het “pimpen” van je social media. Wij helpen je graag. Neem daarvoor contact met ons op. Kijk voor meer inspiratie eens op mijn eigen LinkedIn-profiel.

Content schrijvenLinkedInNieuws

Geef een reactie