Hoe krijg ik reviews op Google My Business?

Tekstschrijver Best Wilma Vervoort Correspondent Eindhovens Dagblad Google Mijn Bedrijf Review

Hoe krijg ik reviews op Google My Business? Oftewel: Google Mijn Bedrijf. Door mensen te vragen je er eentje te geven. Zo simpel kan het zijn. Reviews, mits oprecht, zijn enorm belangrijk voor je bedrijf. Met name de reviews die bij je registratie op Google Mijn Bedrijf krijgt zorgen voor een goede ranking. Dan moet je natuurlijk eerst zorgen dat je alles goed hebt ingericht.

Registreer op Google Mijn Bedrijf

Allereerst, als je je nog niet geregistreerd hebt bij Google Mijn Bedrijf, doe het dan meteen! Het is kosteloos en je wordt veel beter gevonden. Hoe meer je erin zet, dus foto’s, omschrijving, berichten, noem maar op, hoe beter het werkt. Dus het is zeker de moeite waard. Ik schreef er al eerder een blog over.

Wat echter het allerbeste werkt is REVIEWS krijgen, van je opdrachtgevers of mensen waar je anderszins mee samenwerkt. Om die reviews moet je vragen. Mijn ervaring is dat mensen je best een review willen geven, maar het moet wel simpel te doen zijn voor ze. Daarom kun je ze een link sturen die hen direct naar het scherm brengt waar ze die review kunnen intypen. De big question is nu: HOE KOM JE AAN DIE LINK??

Review link Google Mijn Bedrijf

Nou, dat heb ik voor je uitgezocht. Hieronder lees je hoe het werkt. Maar: zorg éérst dat je je registratie op Google Mijn Bedrijf zo volledig mogelijk invoert. Als je wilt kan ik je daarbij helpen trouwens. Stuur me in dat geval een mail, dan neem ik contact met je op. Voor deze blog ga ik ervan uit dat je al geregistreerd bent. Zo niet: regel dat zo snel mogelijk en als je niet weet hoe je dat aan moet pakken, lees dan deze blog of stuur me een mail

Achterhaal je “placeid”

Om de REVIEW LINK te maken, moet je je “placeid” achterhalen. Die plak je in de onderstaande link ACHTER het =-teken. In het onderstaande voorbeeld zie je MIJN placeid (in vet) staan om je een idee te geven hoe de link eruit ziet als hij klaar is:

https://search.google.com/local/writereview?placeid=ChIJuXp-YPjhxUcRTrpGK3MBjSU

Nu moeten we dus MIJN placeid vervangen door die van JOU. Jouw placeid achterhaal je door de volgende URL in je zoekmachine in te voeren (je kunt ook een kopie maken en die erin plakken natuurlijk):

https://developers.google.com/places/place-id#find-id

De link brengt je naar een scherm waar je je “locatie” zoals Google het noemt, kunt invoeren. Dat doe je in het veld waar Enter a location staat. Zodra je een deel van je bedrijfsnaam intypt zie je jouw locatie in een lijst opduiken; vervolgens selecteer je deze en dan wordt jouw “place-id” weergegeven.

De reeks cijfers en letters achter Place ID kopieer je en vervolgens plak je die reeks achter de volgende link:

https://search.google.com/local/writereview?placeid=

Als alles goed gaat ziet de totale review link er (ongeveer) als volgt uit (ik zeg ongeveer omdat in dit voorbeeld MIJN placeid staat, in jouw review link staat uiteraard die van jou):

https://search.google.com/local/writereview?placeid=ChIJuXp-YPjhxUcRTrpGK3MBjSU

Hoe krijg ik reviews op Google My Business?

Door mensen een vriendelijke mail te sturen met daarin de review link die je zojuist boven tafel hebt gekregen. Vertel ze dat je veel prijs stelt op hun review en dat je uiteraard bereid bent zelf ook reviews af te geven. Het enige wat ze hoeven te doen is op de link klikken waarna ze meteen in een scherm terecht  komen waar ze de review in kunnen typen.

Reply op review

Houd je mailbox in de gaten, want je krijgt een melding zodra er een review binnen is. Je kunt de review dan niet alleen lezen, maar  er ook direct op reageren. En vergeet niet om zelf ook gul te zijn met reviews hè 😊

Nou, dat was het weer voor vandaag! Veel succes en als je me nodig hebt weet je me te vinden. Ik kan je Google Mijn Bedrijf opzetten en nog veel meer dingen voor je doen!

Scoren in GoogleTips en Tricks

1 Comment

Geef een reactie