Interactive Acts-Wilma Vervoort-Tekstschrijver-COntent Schrijven-Samen documenten schrijven of bewerken

Weet je wat ik het ergste vond als het om samenwerken ging? Samen “iets” moeten schrijven. Een plan. Een voorstel. Een manual. Wat een ellende. Ik was altijd de “Sjaak” want ” … ik kon toch immers zo goed schrijven..” Nou, dat klopt ook wel (in alle bescheidenheid), maar daar had ik in dit soort gevallen niet zoveel aan. Want er deden namelijk nog een aantal anderen mee die allemaal hun zegje wilden doen. En dat moest ik dan in die tekst zien te verwerken.
 
Ik schreef een voorzet, stuurde het rond en kreeg een wirwar van reacties terug. Niemand zag op een gegeven moment meer de bomen door het bos en het ergste was nog dat er altijd wel iemand in een oude versie zat te werken. En het resultaat daarvan trots rondstuurde. De verwarring was compleet. Herkenbaar, dit?

Schrijven is een groepsproces

Ik heb jarenlang als facilitator gewerkt, groepsprocessen begeleid en me altijd afgevraagd of ik die mensen niet alleen met elkaar zou kunnen laten brainstormen en stemmen maar ook samen laten schrijven. Nu ik veel schrijf en daarvoor ook mensen moet interviewen begon ik na te denken. Hoe kan ik dat zo effectief, efficiënt en aantrekkelijk  mogelijk regelen voor mijn opdrachtgevers?
 
En ik heb NU de oplossing: SAMENSCHRIJVEN. Een online aanpak waarin ik onze ervaring als facilitators van groepsprocessen en tekstschrijvers combineer. Hoe het werkt?
  • Tijdens een intakegesprek bepalen we wat er geschreven moet worden en wie er mee gaan doen
  • Wij maken een lay-out met open vragen en stellingen die we via een “link” aanbieden aan de deelnemers
  • Die deelnemers kunnen 24/7 vanaf een zelfgekozen locatie input leveren in hun eigen tempo vanuit hun eigen invalshoek en expertise. Desgewenst anoniem.
  • Zij zien elkaars input en kunnen daarop reageren terwijl de oorspronkelijke tekst intact blijft
  • Het maakt niet of men goed, mooi of foutloos kan schrijven: het gaat om de inhoud, niet om de vorm
  • Als iedereen klaar is maken wij er een aantrekkelijk en goed leesbaar document van
Klinkt goed hè? Jullie documenten zijn gebaseerd op jullie eigen input, kennis en ervaring. Iedereen herkent zich erin. EN … goed geschreven. Ieder zijn vak!
We kunnen snel aan de slag en werken tegen vaste tarieven. Geen rare verrassingen dus.
Lees er meer over of neem meteen contact met ons op. We kijken ernaar uit om met jullie samen aan de slag te gaan!
Wilma Vervoort werkt als tekstschrijver en correspondent voor verschillende opdrachtgevers. Haar bedrijf Interactive Acts bestaat uit een team van tekstschrijvers, facilitators, grafisch ontwerpers, websitebouwers en internetmarketeers. Al eens op onze site gekeken over webshop/e-Commerce?
 

No comment

Geef een antwoord