Een plan, brochure, handleiding, offerte, tekst voor een website; het is altijd het werk van meer dan één persoon. Met SamenSchrijven is gezamenlijk aan een tekst werken een fluitje van een cent.

Geen heen-en-weer gemail. Geen verschillende versies die in omloop zijn. Geen onduidelijkheid. Met SamenSchrijven ziet iedereen automatisch de meest recente versie.

Samen Schrijven werkt! Een duidelijke lay-out met open vragen die iedereen rustig kan beantwoorden. Je kunt ook op elkaars antwoorden reageren. Alles op een gestructureerde en overzichtelijke manier.

MAKKELIJKER EN SNELLER SAMEN TEKSTEN SCHRIJVEN?

Samen Schrijven - Interactive Acts - Content Schrijven3
Het is fijn dat je makkelijk commentaar kunt geven op andermans tekst.
Samen Schrijven - Interactive Acts - Content Schrijven2
Iedereen kan meedoen, ook als je geen goede schrijver bent. Of typefouten maakt.
Samen schrijven - Interactive Acts - Content Schrijven
Wilma’s team maakte van een berg input een tekst waar iedereen zich in kon vinden.

SamenSchrijven isEffectief & Tijdsbesparend

Tekstschrijver-Best-Wilma-Vervoort-Correspondent-Eindhovens-Dagblad

Wilma Vervoort

SamenSchrijven is ontstaan vanuit de jarenlange ervaring die wij hebben opgebouwd in het faciliteren van groepsprocessen. Wij bieden mensen de mogelijkheid om samen te werken op een manier die veilig, democratisch en effectief is. Waarbij elke mening telt en de feiten boven tafel komen.

Die ervaring hebben we nu gekoppeld aan onze andere expertise: schrijven.

Wij vertalen de “eigen” inbreng en input van de mensen naar een toegankelijk, aantrekkelijk geschreven document. Of het nu om een businessplan, een schoolplan, een brochure of website-teksten gaat.

Is Samen Schrijven ook iets voor jouw organisatie?

We zoeken het graag samen met je uit.

Kunnen we elkaars teksten aanpassen?

Dat bepalen jullie zelf. Alles van elkaar kunnen overschrijven? Prima. Wat misschien beter is?  Elkaars tekst intact laten en er via het commentaarscherm op reageren. Dat gebeurt op een gestructureerde manier.

Waar wordt de tekst opgeslagen?

De tekst staat in de “cloud” in een dialoogprogramma. Natuurlijk is de beveiliging optimaal. De schrijvers hebben 24/7 toegang en kunnen binnen de afgesproken periode op hun zelfgekozen tijdstip en werkplek een bijdrage leveren.

Werken we in een MS-Word document?

Nee, de vooraf besproken opzet en indeling van het te maken document staan in een speciaal programma in de “cloud”. De schrijvers hebben toegang via een “link” die hen direct naar de actuele document-opzet leidt.

Kunnen we ook anoniem invoeren?

Dat is inderdaad mogelijk. Er kan ook gekozen worden voor “groep-labels”. De schrijver selecteert bij het inloggen zijn of haar groep en vervolgens worden de bijdragen “gelabeld” met de naam van die groep.

Maar wat als ik niet goed kan schrijven?

Dat maakt helemaal niets uit. Taalfouten, stijlfouten: ze zijn totaal onbelangrijk. Het gaat in eerste instantie alleen maar om de inhoud. Ons team maakt van alle bijdragen een aantrekkelijke tekst waar iedereen zich in kan vinden.

Hoe zit het met de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van de omvang van het project. We spreken in principe een vast bedrag af, gebaseerd op ons vermogen om goede inschattingen te kunnen maken. Mocht de praktijk enorm weerbarstig blijken, dan gaan we in gesprek.

VOORBEELDEN UIT DE PRAKTIJK

Of het nu gaat om het schrijven van een nieuw plan of het bijwerken van een bestaand plan: met SamenSchrijven is het betrekken van verschillende mensen of afdelingen een fluitje van een cent. Zonder dat het vertragingen in de doorlooptijd veroorzaakt. Integendeel, het enthousiasme groeit omdat er voldoende ruimte is om vanuit de eigen expertise bij te dragen aan het totaal. De schrijvers raken ook nog eens geïnspireerd door de teksten van de anderen en kunnen daar direct op inhaken.

Vaak worden brochures gemaakt door buitenstaanders. En voor de opmaak en de finishing touch is dat ook zeker geen slecht idee. Maar degene die de teksten moet schrijven moet altijd “gebriefd” worden om hem of haar op het juiste spoor te zetten.

Dat werkt natuurlijk veel sneller wanneer de “eigen” mensen al hebben nagedacht over wat er volgens hen in de tekst beslist niet mag ontbreken. Zij kennen als geen ander niet alleen het product of de dienst in kwestie, maar ook de sterke kanten van de organisatie daarachter. En niet te vergeten: waar het onderscheid ligt ten opzichte van de concurrentie. De aanzet die met SamenSchrijven gemaakt kan worden geeft vervolgens het externe bureau een vliegende start!

Voor een website geldt in zekere zin hetzelfde als voor de brochure. De eigen medewerkers kennen als geen ander het bedrijf en het aanbod en weten waar (potentiële) klanten naar op zoek zijn. Welke vragen stellen zij? En welke antwoorden zijn daarop het allerbeste? Welke “zoekwoorden” worden door de doelgroep gebruikt?

Deze informatie is volop te vinden in het hoofd van de eigen medewerkers. Het moet alleen “gemobiliseerd” worden. SamenSchrijven is daarvoor het perfecte vehikel. En geeft een prima voorzet aan degene die uiteindelijk de content voor de website of webshop gaat creëren.

Is de offerte een specificatie? Of is het een “levend” document dat de potentiële klant aanzet tot kopen? Hoe ingewikkelder de offerte, hoe meer mensen er hun zegje over moeten doen. In plaats van de offerte pas als hij al bijna klaar is naar de stakeholders te mailen kun je er ook voor kiezen hen in een vroeger stadium te betrekken.Via SamenSchrijven kunnen zij hun bijdrage en op- en aanmerkingen direct invoeren.

Het gaat daarbij niet om “mooie” tekst, maar veel eerder om noodzakelijke informatie die zeker niet vergeten mag worden. Zodra alle betrokkenen hun bijdrage hebben geleverd kan er vervolgens een aantrekkelijk document van  gemaakt worden. Volledig, aansprekend en to the point.

De meest actuele procesbeschrijving zit in de hoofden van de betrokkenen. Zij weten als geen ander hoe het er in de praktijk aan toe gaat, waar het vastloopt en waar het improviseren (de “workaround”) begint.

Het is belangrijk deze zaken inzichtelijk te maken, zodat er kritisch naar gekeken kan worden en een optimalisatieslag kan worden doorgevoerd.

SamenSchrijven maakt dat mogelijk. Alle betrokkenen hebben evenveel gelegenheid om hun kijk op de gang van zaken in te voeren zodat een compleet beeld ontstaat.

Zeker weten. Want onze opsomming is natuurlijk niet uitputtend. Welke documenten, teksten, stukken er ook geschreven moeten worden: SamenSchrijven maakt het een stuk eenvoudiger en plezieriger omdat iedereen de kans krijgt om hun onmisbare bijdrage te leveren. Bijkomend voordeel? De doorlooptijd neemt af.

Interactive Acts-Wilma Vervoort-Tekstschrijver-COntent Schrijven-SamenSchrijven 1
Interactive Acts-Wilma Vervoort-Tekstschrijver-COntent Schrijven-SamenSchrijven 2
Interactive Acts-Wilma Vervoort-Tekstschrijver-COntent Schrijven-SamenSchrijven 3

Dus .... zullen we aan de slag gaan?

Neem contact op, dan komen we snel bij je terug!